вівторок, 28 січня 2020 р.

ЗНО з англійської: підказки для самостійної підготовки

Цьогоріч зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови заплановане на 2 червня. Часу не так багато, але цілком достотаньо, за умови інтенсивної підготовки.

ЗНО з англійської: підказки для самостійної підготовки

Тестування складається з частин аудіювання, читання, використання мови та письмо. Готуватись до ЗНО необхідно комплексно. Слухайте тексти, багато текстів. 

2020 01 27 201

Придбайте корисні підручники або заходьте на безкоштовні сайти, де є треки та завдання до прослуханого. Мені подобаються наступні матеріали: British Council - Listening, BBC - сайти, підручники: KET listening, Learn English: English Listening Skills.

Щодо частини «Читання» - не намагайтесь зрозуміти весь текст, вам необхідно виділити головне в кожному абзаці, ключові слова/фрази. Перед тим, як читати текст, спочатку продивіться завдання до нього, уважно прочитайте варіанти відповідей. Зазвичай питання відповідає абзацу: перше питання першому абзацу і т.д. Коли готуєтесь до ЗНО, раджу підкреслювати правильну або схожу інформацію в тексті (часто в тексті або питанні використані синоніми), вам буде легше обрати правильну відповідь.

Поповнюйте словниковий запас. Виписуйте не окремі слова, а фрази. Легше запам'ятати в контексті, ніж окреме слово. Не забувайте про синонімічний ряд. Ознайомтесь з синонімами лексики, яку вивчаєте. Я своїм учням раджу складати речення з новими фразами, якісь міні-ситуації або історії. Треба трошки постаратись і вивчити фазові дієслова, вони часто зустрічаються в тестуванні. Зараз є багато мобільних додатків. Дуже зручно. Дивіться відео, підкасти різної тематики, можете з субтитрами, щоб побачити невідомі слова та виписати фрази (TED, BBC Learning English).

На сайті в Програмі ЗНО є лексичний мінімум, який бажано знати.

Щодо граматики, виконуйте тести, вивчили правило - робіть тести, вправи, щоб дійти до автоматизму. Пишіть, багато пишіть. Маленькі тексти, потім більші. Не забувайте використовувати вставні слова: Firstly, secondly, also, moreover, however, what is more... Друзям ми пишемо неофіційні листи. В таких можна вживати скорочення. Перед тим, як почати писати, зберіться, уважно прочитайте завдання, щоб второпати на що саме треба відповісти. Сформулюйте відповідь на кожну умову. Якщо не впевнені, не треба вживати складні фрази. Будуйте речення так, щоб вони були граматично правильні та розкривали повністю зміст та умови, зазначені в комунікативний ситуаціях.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Статистика перегляду сторінок

Small Red Pointer